Houten kozijnen op maat

Timmerbedrijf de Vaan is gespecialiseerd in het produceren van houten kozijnen, zoals  deurkozijnen, raamkozijnen, schuifpuien en tuindeuren. Onze kozijnen worden speciaal voor u op maat gemaakt. Of u nu een grote hoeveelheid kozijnen nodig heeft, ambachtelijk maatwerk of juist een enkel exemplaar. U bent bij ons aan het juiste adres.

De voordelen van houten kozijnen

Wist u dat hardhouten kozijnen heel wat voordelen hebben? Buiten kijf staat dat de natuurlijke, warme uitstraling van houten kozijnen, ramen en deuren door geen enkel materiaal goed kan worden nagebootst. Kunststof kozijnen worden steeds beter en mooier, maar het overtreft nog altijd niet de charme en authenticiteit van houten kozijnen. Maar praktisch gezien zijn houten kozijnen ook erg functioneel, als we het hebben levensduur, bewerking/reparatie en isolatiewaarde. Lees hier meer over de voordelen van een houten kozijn.

  • Natuurlijke uitstraling
  • Levensduur
  • Makkelijk te bewerken
  • Optimaal warmte- en geluidsisolerend
  • Duurzaam 

Deur- en raamkozijnen

Geen enkel materiaal kan uw huis dezelfde warme uitstraling bieden als houten kozijnen. Maar hout is bovendien van nature een vocht- en warmteregelaar, die zowel warmte als geluid zeer goed isoleert. Timmerbedrijf de Vaan maakt uw deur- of raamkozijnen op maat, zodat de kozijnen perfect bij uw wensen aansluiten.

Wij gebruiken voor onze kozijnen voornamelijk mahoniehout. De kwaliteit van Mahoniehout is heel hoog én constant. Het hout levert een strak resultaat op. Zeker zodra het geschilderd is. Mahoniehout is een stabiele houtsoort, waardoor van uitzetten, krimpen of kromtrekken nauwelijks sprake is. De kans op klemmende kozijnen is dan ook minimaal.

Houten schuifpui en tuindeuren

Met een schuifpui haal je buiten naar binnen. Je krijgt meer licht in huis en  je kunt de tuin meer betrekken bij het wonen. In tegenstelling tot een tuindeur slaat een houten schuifpui niet open, zodat er in de tuin of woonkamer geen ruimte verloren gaat. Of je voor een schuifpui of openslaande tuindeuren kiest is afhankelijk van de ruimte die je hebt en natuurlijk wat je mooi vindt. Een belangrijk voordeel van een houten schuifpui of tuindeur is dat het een betere isolatiewaarde heeft dan een kunststof of aluminium schuifpui. Een houten schuifpui is daarnaast gemakkelijker op maat te maken.

U kunt kiezen uit diverse soorten schuifpuien, zoals de enkele en dubbele schuifpui/tuindeur, de harmonicadeuren en de vierseizoenenpui. Onze schuifpuien/tuindeuren zijn gegarandeerd van hoge kwaliteit en zijn moeiteloos te openen en sluiten.

HR++ glas

Bij timmerbedrijf de Vaan kunt u ook optioneel kiezen voor het leveren en plaatsen van beglazing. Het meest gekozen type is HR++ beglazing. Dit glas isoleert beter dan enkel glas of gewoon dubbel glas en daardoor blijft de warmte in huis. Je bespaart energie en bovendien is het comfortabel: geen tocht en kou bij de ramen, geen condens aan de binnenkant van het raam en veel minder geluid van buiten. Ook drievoudig glas, gelaagd veiligheidsglas of decoratieglas (bv glas-in-lood) is mogelijk.

Veiligheid

Wist u dat een inbreker gemiddeld 30 seconden nodig heeft om in een slechtbeveiligd huis in te breken? De meeste inbrekers stoppen met de inbraakpoging als ze na 3 minuten nog niet binnen zijn. Daarom voorzien wij al onze houten kozijnen van meerpuntsluitingen en hang- en sluitwerk dat voldoet aan de richtlijnen van het Politiekeurmerk.