Waarom kiezen voor een houten kozijn?

 • Natuurlijke uitstraling
  De natuurlijke uitstraling van houten kozijnen en deuren kan door geen enkel materiaal goed worden nagebootst. Door de warme uitstraling brengen houten kozijnen direct meer gezelligheid in huis. Daarnaast heeft u met houten kozijnen altijd een uniek product. Hout is namelijk een natuurproduct en ieder kozijn beschikt over een specifiek houtnerfpatroon.
   
 • Levensduur
  Nieuwe kozijnen zijn een grote investering en het liefst wilt u dan ook dat deze kozijnen lang meegaan. Als u kiest voor goede houten kozijnen is dit geen enkel probleem. Hardhout is een duurzaam en sterk materiaal. Door de compacte structuur is hardhout goed bestand tegen zelfs de meest extreme weersomstandigheden. Natuurlijk hebben houten kozijnen wel onderhoud nodig. Hierbij is de kwaliteit van de gebruikte verf van groot belang. Bij het gebruik van goede verf kan één keer schilderen in de 6-8 jaar voldoende zijn. Hierdoor hebben houten kozijnen en deuren niet meer onderhoud nodig dan wanneer ze gemaakt zijn van andere materialen, waardoor het onderhoud goed beheersbaar kan zijn.
   
 • Makkelijk te bewerken
  Houten kozijnen bieden meer dan een lange levensduur en uitstraling. Want hout is een makkelijk te bewerken materiaal.  Houten kozijnen geeft u eenvoudig een nieuw uiterlijk door ze te voorzien van een verse lik verf. Heeft u schade aan uw kozijnen?Waar er bij kunststof en aluminium kozijnen vaak een vakman aan te pas moet komen om de schade op te knappen, heeft u dit bij houten kozijnen volledig zelf in de hand. Kozijnen van hout repareert u dus eenvoudig zelf, zodat u geld voor reparatiekosten kunt besparen
   
 • Optimaal warmte- en geluidsisolerend
  Hout is van nature sterk isolerend. De isolatiewaarde van houten kozijnen is tevens hoger dan de isolatiewaarde van kunststof- en aluminium kozijnen. Dit zorgt dus voor een lagere energierekening! Tevens bieden houten kozijnen de beste geluidsisolatie. Hun massa heeft namelijk een sterk geluiddempend effect, dat zorgt voor minder lawaai van buiten én een warmere akoestiek in huis.
   
 • Duurzaam
  Hout is een makkelijk vernieuwbare grondstof. Wanneer er rekening wordt gehouden met de manier van kappen en transporteren van het hout dat gebruikt wordt in kozijnen is er vrijwel geen schade voor het milieu. De herplanting van bomen is een continu proces, ongeacht gekapte hoeveelheden. Daarnaast is hout makkelijk te repareren, hergebruiken en de winning van hout heeft weinig energie nodig.